Tuhkimo

Emilia ja Maria, kaksi arkipäivän tunnollista siivoojarouvaa, saavat loistoidean törmätessään työn touhussa toisiinsa. Miksi ei hetkeksi voisi eläytyä leikkiin ja saada harjat heilumaan vieläkin sukkelammin? Mutta mitä tapahtuu, kun roskapussiin joutuneet kengät kuin taikavoimasta pukeutuvat rouvien jalkoihin ja kuljettavat heidät tutun sadun portille.

Portin avauduttua katsoja astuu yhdessä kahden hyväntahtoisen kummitädin johdattamana Tuhkimon tarinaan, jossa uskollisuus punnitaan ja kärsivällisyyttäkin koetellaan. Kun isä tuo linnaan uuden äitipuolen ja tämän kaksi tytärtä, huomaa Tuhkimo elämänsä muuttuneen kokonaan. Rakkaan äidin muistoa vaalivalle ja isän paluuta sotatantereelta hartaasti odottavalle Tuhkimolle ilmestyy uusi ystävä, jolla on voima lennättää tyttö – mutta minne?

Nukketeatteri Hupilainen on sovittanut yhdessä ohjaaja Jyrki Tammisen kanssa klassikkosadun askelkuviot uusiksi. Herkän, tunnelmia maalaavan musiikin on säveltänyt teatterin oma luottosäveltäjä Kristiina Tanhua-Laiho, joka tällä kertaa on myös suunnitellut varsin värikkään akustisen äänitehostemaailman.

Jokainen katsoja voi olla varma siitä, että tarinassa on onnellinen loppu, mutta sitä ennen tarvitaan ”vallan mahrottoman paljon taikuutta”.

Kaksoisnaisituksessa vuorottelevat näyttelijät Niina Kettunen-Niemi, Pauliina Kirjanen, Sinikka Meurman ja Tuula Torkkeli.

Ohjaus: Jyrki Tamminen
Musiikin sävellys ja toteutus: Kristiina Tanhua-Laiho

Dramaturgia: Sinikka Meurman ja Jyrki Tamminen
Visuaalinen suunnittelu: Maaretta Muranen
Tekniikka ja akustiset äänitehosteet: Irmeli Lyytinen
Nukkien ideointi, toteutus, puvustus ja rekvisiitta: Niina Kettunen-Niemi ja Tuula Torkkeli
Tekniikka ja akustiset äänitehosteet: Irmeli Lyytinen
Ikäsuositus: +3 vuotta

Kesto: n. 35 min.
Hinta: 400€

Nukketeatteri Hupilainen
Laiska-Jaakontie 15
36270 Kangasala
hupilainen@hupilainen.fi

Puhelin: 0400 530082 Niina ja
040 4197077 Sinikka