OHJELMISTOSSA TÄLLÄ HETKELLÄ

Tuhkimo
Klassikkosatu Tuhkimo saa nukketeatteri Hupilaisen käsissä aivan uudenlaisen tulkinnan. Kahden hyväntahtoisen kummitädin johdattamana katsoja astuu Tuhkimon tarinaan, jossa uskollisuus punnitaan ja kärsivällisyyttäkin koetellaan. Tarinassa on onnellinen loppu, mutta sitä ennen tarvitaan "vallan mahrottoman paljon taikuutta".
Ohjaus: Jyrki Tamminen, musiikin sävellys ja toteutus: Kristiina Tanhua-Laiho, dramaturgia: Sinikka Meurman ja Jyrki Tamminen, visuaalinen suunnittelu: Maaretta Muranen, tekniikka ja akustiset äänitehosteet: Irmeli Lyytinen, nukkien ideointi, toteutus, puvustus ja rekvisiitta: Niina Kettunen-Niemi ja Tuula Torkkeli, tekniikka ja akustiset äänitehosteet: Irmeli Lyytinen
Kesto: n. 35 min. Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille. Hinta 400€

Sammon muruset
Väinämöinen, Seppo Ilmarinen ja Lemminkäinen lähtevät tavoittelemaan Pohjolasta sampoa. Näytelmässä seurataan kolmikon jännittävää matkaa. Kalevalan tarinaa esitetään varjoteatterin keinoin.
Ohjaus Anna-Liisa Tarvainen, käsikirjoitus Sinikka Meurman, lavastus/nuket Nukketeatteri Hupilainen, näyttelijät Niina Kettunen-Niemi, Pauliina Kirjanen, Sinikka Meurman ja Tuula Torkkeli, sävellys Kristiina Tanhua-Laiho, valot Nukketeatteri Hupilaisen
Kesto 35 min, yli 5-vuotiaille. Hinta 400€

Timoteus-karhu ja pikkukoira  Timoteus-karhu ja pikkukoira
Timoteus-karhu ja isäkarhu ovat laittamassa ruokaa, mutta harmikseen huomaavat että yksi kananmuna puuttuu. Timoteus lähtee kauppaan ostamaan yhtä munaa. Matkalla hän kohtaa nälkäisen pikkukoiran, jonka pyytää mukaansa. Timoteus haluaisi itselleen mukavan pikkukoiran, mutta isäkarhu ei innostu asiasta. Mutta eräänä yönä karhujen kodissa tapahtuu kummia ja isäkarhu joutuu harkitsemaan uudelleen koiran hankintaa. Esitys sopii myös pienille katsojille, kesto noin 30min. Hinta 400€.
  Täydet tyhjät kädet
Hupilaisen uusi joulunäytelmä kertoo pienen Irenus pojan matkasta tapaamaan vastasyntynyttä Rauhanruhtinasta. Irenus seuraa isäänsä itämaan kuningas Baltasaria tämän tietämättä. Matkalla pieni poika kohtaa erilaisia ihmisiä erilaisine tarpeineen. Perillä Bethlehemissä Irenus hämmästyy itsekin omasta lahjastaan pienelle Jeesus-lapselle. Esitys toteutetaan pöytäteatterinukeilla ja sopii pieneenkin tilaan. Kesto noin puoli tuntia. Hinta 265 €.
Todellinen prinsessa
Onko oikea prinsessa se, joka osaa kertoa tarinoita vai se, joka tanssii tangoa vai se, joka on niin makean kaunis, että ihan tarttuu käteen? Siinäpä on prinssille pähkinä ( tai tällä kertaa herne ) purtavaksi! Hupilaisen uusi näytelmä on täynnä musiikkia, menoa ja meininkiä, esityksessä käytetään aivan uutta tapaa tehdä nukketeatteria. Ohjaus. Adam Kwapisz, Puola. Esityksen kesto noin 30min, sopii yli 4 vuotiaille katsojille. Hinta 400 €.
Purjehti purrella piispa
Tämä on hauska ja jännittävä kertomus siitä, kuinka piispa Henrik tuli Suomeen tuomaan kristinuskoa. Juonessa ovat mukana myös Ruotsin kuningas Erik, suomalainen kansa, pikkuinen lintu, jopa susi ja tietenkin Lalloilan isäntä Lalli. Kun piispa ja Lalli kohtaavat Köyliön järven jäällä, jännitys tiivistyy...Kaiken taustalla soi Kristiina Tanhua-Laihon kaunis musiikki.
Esitys vaatii noin 4 x 4m, mielellään pimennettävän, tilan, kesto on puoli tuntia, ikäsuositus 6v:sta ylöspäin. Sopii hyvin koulujen uskonto-kasvatukseen! Hinta 280 €
Fransiskus
Aro Klucznik on ohjannut legendan pyhimys Fransiskus Assisilaisesta. Vaikka tarinan aihe on vanha, siinä nousevat ikuiset kysymykset ihmisten ahneudesta, ylpeydestä, valheesta ja väkivallasta. Esitys on humoristinen mutta silti koskettava. Sopii erityisesti koululaisille ja aikuisille. Pystyttämiseen tulee varata 1 tunti ja samoin purkamiseen. Tilaa tarvitsemme 5x5 metriä ja sen tulee olla pimennettävä. Kesto 30 minuuttia. Hinta 300 €.
Lumottu metsämökki
Tarina kertoo kahden pienen metsätontun seikkailusta heidän etsiessään uutta kotia. Matkallaan he kohtaavat erilaisia hahmoja, joilta saavat apua. Ikäsuositus 3-vuodesta ylöspäin. Näytelmän musiikin on säveltänyt Kristiina Tanhua-Laiho. Käsikirjoitus on Hupilaisen omaa tuotantoa.Pystytykseen ja purkamiseen tarvitsemme 1 tunnin. Kesto 30 minuuttia. Hinta 300 €.
Nukentekijä
Andrzej Ballin ohjaama ja Kristiina Tanhua-Laihon musiikin siivittämä tarinan kahdesta iloisesta veikosta, joiden elämään ilmestyy yllättävä ristiriita. Esitys kertoo erilaisuuden hyväksymisestä. Tarvitsemme aikaa pystytykseen yksi tunti ja purkuun 45 minuuttia. Tilan on oltava pimennettävä. Näytelmä sopii yli 3-vuotiaille ja miksei myös aikuisille. Kesto 30 minuuttia. Hinta 300 €.
Kahvikupin rakkaus
Esineteatterin keinoin toteutettu pieni, matkalaukkuun kätketty tarina yksinäisyydestä ja ystävyydestä. Sopii niin aikuisille kuin lapsillekin. Näytelmää on mahdollista esittää pienissäkin tiloissa, jopa ulkona. Esityksen kesto 20 minuuttia. Näytelmän hinta 100 €.
ENTISIÄ ESITYKSIÄ
Thorlak, jään ja meren poika
Viikinkin Thorlak lähtee Islannista onneaan etsimään. Hän haluaa puolisokseen Norjan prinsessan Ingegerdin, mutta isä kuningas on toista mieltä. Kuningas Olavi antaa nuorelle viikingille kolme vaikeaa tehtävää, joista tämän on selviydyttävä ennen kuin saa prinsessan omakseen. Thorlak joutuu tehtäviä suorittaessaan matkustamaan Norjan lisäksi Tanskaan ja Suomeen ja kohtaa matkoillaan outoja, jännittäviä ja hauskoja asioita. Saako Thorlak lopulta kuvankauniin Ingegerdin vai ei, se selviää lopussa, samoin kuin se, mikä elämässä on tärkeintä.
Tarina pohjautui pohjoismaisiin satuihin ja tarinoihin, esitys toteutettiin pohjoismaisena yhteistyönä. Musiikin sävelsivät Kristiina Tanhua-Laiho sekä Stefan Wenerklang (Ruotsista). Esitystä esitettiin suomen- ja ruotsinkielisenä.
Elämä on ihmeellistä
Aro Klucznikin Raamatun Vanhan testamentin kolmeen kertomukseen pohjautuva näytelmä pienillä pöytäteatterinukeilla ja varjoteatterilla. Musiikin sävelsi Pekka Simojoki.
Kadonnut sävel
"Kadonnut sävel" oli Hupilaisen 25v juhlanäytelmä. Kaksi kirkkohiirtä, Miiru ja Viiru, joutuvat seikkailuun yrittäessään auttaa setäänsä Torstia etsimään kadonnutta vanhaa sävelmää. Kettukin on kiinnostunut uuden laulun löytämisestä. Tarina sijoittui Kangasalan Lepokodin maisemiin ja sen pohjana käytettiin koululaisten kirjoituskilpailun satoa. Näytelmän ohjasi Mape Lintunen ja musiikin on sävelsi Kristiina Tanhua-Laiho.
Sinisen lumous
Näytelmä kertoi veljeksistä, jotka lähtevät etsimään kadonnutta siskoaan Nuuria. Pojat päätyvät lentävällä arkullaan outoon maahan, jossa kaikki on sinistä. Maata hallitsee Väriministeri ja hänen ovela apurinsa Visiiri Sihinä, jotka eivät hyvällä katso värjäri-veljeksiä, joiden mielestä Azulian maa tarvitsee muitakin värejä. Veljesten seikkailuja siivitti kaunis itämainen musiikki ja eksoottinen lavastus.
Riisipeltojen tyttö Riisipeltojen tyttö
Syntymästä asti sokea Miao-Sing elää pienessä kylässä äitinsä kanssa. Äiti sairastuu vakavasti ja Miao-Sing lähtee etsimään apua äidin kaupungissa eläviltä sisarilta. Esitys oli taidokasta bunrakunukke-näyttelemistä yhdistettynä animaatioihin ja musiikkiin.
Ohjaus ja käsikirjoitus Arkadiusz Kłucnik, lavastus/nuket Workshop H.C. Andersen Theatre in Lublin ja Nukketeatteri Hupilainen, näyttelijät Niina Kettunen-Niemi, Pauliina Kirjanen, Sinikka Meurman ja Tuula Torkkeli, sävellys Kristiina Tanhua-Laiho, valot Nukketeatteri Hupilainen, animaatiot Dawid Kozlowski
Kultakala
Kultakala-näytelmä oli Aro Klucznikin ohjaama teatterin 20v juhlanäytelmä, joka perustui A.Pushkinin runoon Kultakala. Näytelmässä kalastajan vaimo heittäytyy ahneeksi miehensä erikoisen saaliin antaman mahdollisuuden turvin. Musiikin näytelmään sävelsi Kristiina Tanhua-Laiho ja puiset nuket valmisti Marco Pinto.
Ihmemaa Oz
Puolalaisen Aro Klucznikin ja belgialaisen Paul Contryn kanssa yhteistyössä valmistettu näytelmä pienestä Dorotasta, jonka pyörremyrsky heittää ihmeellisen Oz-velhon maahan. Musiikin näytelmään sävelsi Kristiina Tanhua-Laiho.
Oudot puhemiehet
Suomalaiseen Raul Roineen tarinaan pohjautuva humoristinen näytelmä yhteistyön voimasta. Näytelmän ohjasi Jyrki Tamminen.
Kesäyön unelma
William Shakespearen näytelmä Kesäyön unelma nukketeatteri- ja naamioteatteriesityksenä. Keijukaisten kuninkaan ja kuningattaren keskinäinen riita sekoittaa kaikkien rakastavaisten elämän. Näytelmän on sovitti ja ohjasi Oili Sadeoja.
Peukalo-Liisa
Työryhmä nukketeatteri Hupilainen on dramatisoi tutun tarinan pienestä työstä, joka joutuu yllättäviin seikkailuihin. Pienillä pöytäteatterinukeilla toteutettu, visuaalisesti kaunis ja runsaasti musiikkia sisältävä näytelmä.
Kas kummaa kanalassa
Ilmari Kiannon satuihin perustuva pienille lapsille suunnattu esitys. Päähenkilöinä seikkailivat koira Hurtta-Martti sekä Mirri kissa, jotka sattumien kautta joutuvat niin kuuhun kuin kanalaankin. Musiikin sävelsi Kristiina Tanhua-Laiho.

ENSI-ILLAT
Pohjolan häät 1985
Kaikkein paras lahja 1985
Sakkeus 1986
Punahilkka 1986
Kangasalan kolme Kaarinaa 1987
Sammakkoprinssi 1987
La Fontainen tarinoita 1988
Kuka pelkää, kuka ei 1988
Kahvikupin rakkaus 1989
Kakku Kieriväinen 1989
Kiljusen pojat lapsenlikkana 1990
Bambumetsän taika 1991
Bilbo Reppulin seikkailut 1991
Tuhkimo 1991
Uni saaresta 1992
Tärkeä päivä 1992
Nukentekijä 1993
Tähti 1993
Nummisuutarit 1994
Enkelten yö 1995
Varjon alla 1996
Ellintien welho 1997
Kultakengät 1998
Lumottu metsämökki 1998
Kesäyön unelma 1999
Tallin joulu 1999
Fransiskus 2000
Ihmemaa Oz 2001
Peukalo-Liisa 2001
Oudot puhemiehet 2002
Elämä on ihmeellistä 2004
Kultakala 2004
Pohjolan häät 2004 - Ryhmä Ilmarinen 2004
Purjehti purrella piispa 2005
Kas kummaa kanalassa 2006
Ecce venio - tässä olen Herrani 2007
Todellinen prinsessa 2008
Thorlak jään ja meren poika 2008
Kadonnut Sävel 2009
Täydet tyhjät kädet 2010.